Egy hét a Nestlé vezetői között III.

Olvasási idő: 4 perc
,,Izgalmas programot indítottunk a Szent István Egyetem Deák Tibor Szakkollégiumával közösen: 2019 tavaszán az intézmény három fiatal hallgatója tölt egy-egy hetet három helyszínen – a központi irodában, valamint szerencsi és büki gyárunkban –, három felsővezetőnk mellett. A program során lehetőséget nyújtunk az érdeklődő diákoknak, hogy belelássanak a vezetőink mindennapjaiba, így szerezve értékes tapasztalatot egy nagyvállalat irányításáról."- Nestlé Hungária Kft.
A Nestlé Manager Shadowing programról kérdeztük Szücs Fannit, szakkollégiumunk egyik tagját.72956015_1002389066598057_7683227662503903232_n

1, Ki mellett töltötted a heted és hogyan telt egy napod vele?

Hélène Kovalevsky, a szerencsi és diósgyőri gyárak igazgatója mellett tölthettem a hetemet. Hélène mellett nincs megállás, eleinte nehezen vettem fel a ritmust. Reggel hétkor már teljes energiával veti bele magát a munkába és délután ötig meg sem áll. Hihetetlen volt számomra, hogy hogyan tud ennyi feladattal foglalkozni egy nap, minden percet kihasznál, sokszor még ebédelni se marad ideje, cserébe így a délutánját már a családjának tudja szentelni.

2, Milyen elképzeléseid voltak a program előtt? Hét végére milyen benyomásokkal tértél haza?

Talán bele se gondoltam még a program előtt, hogy mi vár rám, csak azzal voltam elfoglalva, hogy minél több szót megtanuljak németül, mert igencsak kikopott gimnázium óta a szókincsem. Mindent megtanultam az italporok és a csokoládégyártásról, a teljes folyamatot el tudtam volna mondani németül, azonban erre a tudásra szinte egyáltalán nem volt szükségem, ellenben a hétköznapi témákra nem maradt elég időm. Azt hiszem a hét legnagyobb tanulsága, hogy hiába értek a szakmámhoz, nyelvtudás nélkül nem megyek sokra. Most már az angolnak is neki álltam és elkezdtem németül sorozatot nézni, többet nem szeretnék ilyen kellemetlen szituációba kerülni.

3, Mi volt a legnagyobb pozitívum, amit a vezetők mellett megtapasztaltál?

Nagyon szimpatikus volt számomra, ahogy Hélène körbejárt az üzemekben, hogy a dolgozók hogylétéről kérdezzen, a beosztottjaival pedig heti rendszerességgel személyes megbeszélést tartott a feladataikról és a személyes céljaikról. A felmerülő problémákat mindig higgadtan kezelte és csak a megoldásra koncentrált, minden döntése mellett határozottan kiállt és megfelelő érvekkel alá is tudta támasztani azokat. Én nagyon fontosnak tartom, hogy egy vezető mindig következetes legyen és a döntéseit alá is tudja támasztani valamint, hogy ezt a döntés meghozatalakor kommunikálja is a kollégái felé. Hélène tapasztalatom szerint ezt nagyon jól csinálta, követendő példa számomra.

4, Hogyan viszonyultak hozzád az ott dolgozók?

Mindenki nagyon kedves volt velem, de őszintén szólva tényleg igyekeztem Hélène árnyékaként viselkedni, így csak ritkán tudtam a többiekkel beszélgetni, de olyankor mindenki nyitott és barátságos volt.

5, Milyen újdonságokat láttál, illetve sajátítottál el ezalatt a pár nap alatt?

Nagyon jó volt látni az üzemek működését, a technológiákról is sokat tanultam, érdekes volt látni, hogyan végzik a termékkóstolókat, a LEAN módszertanokról is sikerült informálódnom, de talán tényleg ez a legnagyobb tudás, amit magammal hoztam, hogy hogyan kell egy jó vezetőnek viselkednie.

6, Sikerült az egyetemen megszerzett tudásodat kamatoztatni a hét során?

Úgy gondolom, az egyetemen nagyon jó alapokat szerzünk, a tanárok a legjobb tudásuk szerint igyekeznek átadni nekünk az élelmiszerek gyártásának csínját-bínját, és ez óriási segítséget jelentett most is számomra.




Szívesen írnál Te is cikket a blogunkra? Várjuk élménybeszámolódat az élelmiszeriparral, szakkollégiummal, élelmiszerekkel vagy bármilyen szakmai jellegű  témában a deaktszakkollegium@gmail.com email címre.

Szerkesztette: Csiszár Sára Luca

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések